31.01.2015 15:27

Aflopend contract Droste: "Geen haast bij"

Na vier jaar kan het avontuur van Wout Droste bij SC Cambuur na dit seizoen weleens afgelopen zijn. De verdediger beschikt over een aflopend contract en heeft de eerste aanbieding van de Friezen naast zich neergelegd. Er is echter nog van alles mogelijk.

"Begin dit seizoen heeft de club mij een voorstel voor verlenging gedaan. Daar ben ik niet op ingegaan. Het was nog vroeg", legt Droste uit. De verdediger speelde tweehonderd wedstrijden in het betaalde voetbal, waarvan veertig in de Eredivisie. De rechtsback maakte vorig seizoen de promotie van SC Cambuur van dichtbij mee. Droste bevestigt dan ook dat hij niet weg wil.

"Ik hoef niet per se weg, ik wil graag blijven. Ik heb met de club al contact gehad over nieuwe gesprekken, maar er is geen haast bij", legt Droste uit. De back kwam dit seizoen nog maar tot acht wedstrijden in de Eredivisie en is in de laatste wedstrijden zijn basisplaats kwijtgeraakt aan Marlon Pereira.

"Het is wel eens frustrerend", is Droste eerlijk tegenover het Friesch Dagblad. "Iedereen wil in de basis spelen. Ik ook. Maar het is een keuze van de trainer en het is aan mij hem op de training te overtuigen. Elke dag ben ik gemotiveerd om dat te doen. En ik ga me ook niet negatief opstellen, ga niet het team ineens tegenwerken. Zo ben ik niet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner