01.02.2015 20:39

Tibbling: "Mooiste moment uit mijn carrière"

Sander Duits (r.) probeert de bal af te pakken van de sterk spelende Simon Tibbling (l.) tijdens FC Groningen - Go Ahead Eagles. (31-01-2015)
Sander Duits (r.) probeert de bal af te pakken van de sterk spelende Simon Tibbling (l.) tijdens FC Groningen - Go Ahead Eagles. (31-01-2015)

Simon Tibbling kent weinig aanpassingsproblemen bij FC Groningen. De Zweedse middenvelder werd in de winterstop overgenomen van Djurgårdens IF en hij wordt door trainer Erwin van de Looi direct als basisspeler gebruikt. Zaterdagavond speelde de twintigjarige Zweed een zeer sterke wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (2-0).

Tijdens en na afloop van de wedstrijd scandeerden de supporters van FC Groningen minutenlang de naam van Tibbling. "Dit was het mooiste moment uit mijn carrière. Ik dacht dat het na een minuut wel zou stoppen, maar het bleef maar doorgaan. Zelfs na de wedstrijd bleven ze zingen", vertelt de jonge Zweed op de website van FC Groningen. "Ik werd door Eric Botteghin na afloop naar voren geduwd richting de tribunes en heb veel handen geschud. Het was een fantastische ervaring, echt te gek en ik wil de fans daar voor bedanken. Ik leef op dit moment echt in een droom."

Tibbling had niet verwacht dat hij zo snel een belangrijke speler zou worden bij FC Groningen. "Ik had gedacht dat ik het eerste half jaar niet zoveel zou spelen en vooral hard moest werken om te wennen, maar het gaat geweldig. Ik hoop dit natuurlijk zolang mogelijk vast te houden en zal mijn uiterste best blijven doen. Donderdag staat alweer een nieuwe wedstrijd op het programma. Ik heb net een maand rust gehad dus het voelt voor mij als het begin van een nieuwe seizoen."

De wedstrijd tegen Go Ahead Eagles was vooraf al bijzonder voor Tibbling. Zijn ouders waren voor het eerst op bezoek in Nederland en zij zagen hun zoon voor het eerst 'live' in het FC Groningen-shirt. "Ze hadden tot nu toe alleen nog maar wedstrijden via televisie gezien. Ik heb ze nog niet gesproken, maar ze zullen wel heel trots zijn. Ik had ze al verteld dat de sfeer in Euroborg echt geweldig was, maar dit hadden ze vast ook niet verwacht. Mijn ouders blijven nog tot dinsdag. De komende dagen zullen we wel naar IKEA gaan om te zorgen dat het appartement waar ik woon er mooi uit komt te zien. Dan blijft het toch een beetje Zweeds in huis."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner