03.02.2015 14:37

Nieuwkomer NAC kent Breda van het shoppen

Volgens de arbitrage tijdens Excelsior - NAC Breda in de achtste finale van de KNVB beker zou deze bal de doellijn zijn gepasseerd. (18-12-2014).
Volgens de arbitrage tijdens Excelsior - NAC Breda in de achtste finale van de KNVB beker zou deze bal de doellijn zijn gepasseerd. (18-12-2014).

NAC Breda legde vorige week een relatief onbekende aanvaller vast. Hakim Borahsasar kwam over vanuit België en mag zich de komende twee jaar bewijzen in de Eredivisie. BN DeStem sprak met de nieuwkomer, die niet heel bekend was met Eredivisionist.

"Van de club weet ik nog niet zoveel. Ik ben alleen in Breda geweest om een keer met mijn moeder te shoppen. Ik weet wél dat jonge talenten in Nederland veel eerder een kans krijgen in het eerste", vertelt Borahsasar aan het regionale medium. Hij stelt zichzelf ook meteen voor aan het grote publiek in Nederland.

"Ik ben rechtsvoetig, een voetballende spits en kan ook op de flanken spelen. Bij de beloften van Club Brugge heb ik het afgelopen half jaar twaalf doelpunten gemaakt", legt Borahsasar uit. De aanvaller kwam tot een transfer naar Nederland omdat zijn zaakwaarnemer heb bij diverse clubs in de Eredivisie heeft aangeboden.

"NAC heeft daarna beelden van mij opgevraagd en is vervolgens een keer komen kijken. De overstap naar NAC is voor mij een bewuste keuze. Ook al omdat er in Nederland meer gevoetbald wordt dan in België. Dat is voor een aanvaller beter. Ik zie NAC als een nieuwe start. Het is aan mij om mijn kans te grijpen als de trainer me nodig heeft." Borahsasar gaat in Brabant met rugnummer zeven spelen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner