03.02.2015 14:50

Raitala gaat voor doorstart als vrije speler

Jukka Raitala kan wel door de grond zakken nadat sc Heerenveen in de Eredivisie verliest van Heracles Almelo. (29-11-2014)
Jukka Raitala kan wel door de grond zakken nadat sc Heerenveen in de Eredivisie verliest van Heracles Almelo. (29-11-2014)

Maandag werd bekend dat sc Heerenveen het contract van Jukka Raitala ontbond. In gesprek met de speler werd een verhuurperiode aangeboden door de Eredivisionist, maar de Fin wil voor een nieuw avontuur als transfervrije speler gaan.

"Ik kwam bij sc Heerenveen met heel veel enthousiasme, maar ik heb naar mijn mening te weinig speelminuten gekregen. Ik kon verhuurd worden, maar ik wil aan een nieuwe start beginnen als transfervrije speler", meldt Raitala aan Finse media. 

De linksback kwam in 2012 naar de Eredivisie vanaf CA Osasuna, waar hij toch tot zeventien duels in de Spaanse competitie kwam. Daarvoor was Raitala actief in Duitsland voor SC Paderborn 07 en 1899 Hoffenheim. Het doel voor de Finse verdediger is inmiddels duidelijk.

"Ik ga op zoek naar een club en competitie, waar ik een kans heb om aan het voetballen te komen. Ik voel me goed en ben nog steeds erg enthousiast. Mijn einddoel is om terug te keren in het shirt van de Finse nationale ploeg." De laatste interland van Raitala dateert alweer van mei 2014, toen hij een oefenwedstrijd speelde tegen Litouwen.

De verdediger kwam tot 34 wedstrijden in het shirt van sc Heerenveen, waaronder drie Europese kwalificatiewedstrijden. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner