04.02.2015 08:35

Club Brugge op drempel van de bekerfinale

Club Brugge heeft dinsdag een stevige optie genomen op een plaats in de finale van de Belgische beker. De koploper van de nationale competitie versloeg stadgenoot Cercle Brugge met 5-1.

De treffers van de thuisploeg, die pas na de rust (1-1) het verschil maakte, kwamen op naam van Felipe Gedoz, Tom De Sutter, Victor Vazquez, José Izquierdo en Nikola Storm. Stefano Denswil (ex-Ajax) speelde de gehele wedstrijd bij Club Brugge, dat volgende week in de return nog wel enigszins op de been moet blijven. Joey Godee werd bij Cercle in de 71e minuut gewisseld.

In de andere halve finale speelt AA Gent woensdag eerste thuis tegen Anderlecht. In de eigen competitie doet Club Brugge het ontzettend goed. De ploeg heeft inmiddels een ruime voorsprong van zeven punten op Anderlecht.