04.02.2015 21:57

Spectaculair slot brengt PEC ruime zege

PEC Zwolle-spelers Bart van Hintum (l.) en Maikel van der Werff (r.) voorkomen dat Fernando Lewis bij de bal kan komen in het duel tegen FC Dordrecht. (04-02-2014)

PEC Zwolle heeft woensdagavond een ruime overwinning geboekt op FC Dordrecht. De thuisploeg had veel balbezit, maar creëerde in de eerste helft weinig kansen. Vlak voor rust viel dan toch de 1-0, dankzij Stef Nijland. Ook in de tweede helft lieten de doelpunten lang op zich wachten, maar in de laatste tien minuten speelde de thuisploeg FC Dordrecht helemaal stuk en werd er maar liefst drie keer gescoord.

Al binnen de minuut moest FC Dordrecht doelman Robbert te Loeke aan de bak, nadat Becker met een goede voorzet vanaf de rechterflank kwam. Even later was het diezelfde Becker die de 1-0 had moeten maken. Hij stond helemaal vrij in het strafschopgebied, maar schoot hoog over. De verdediging van FC Dordrecht stond echter compact en maakte het daarna lastig voor PEC Zwolle om kansen te creëren. De thuisploeg moest het dan ook vooral hebben van vrije trappen, maar ook daar werd weinig gevaar mee gesticht. Vlak voor rust viel dan toch uit het niets de 1-0. Na een lange bal kon Becker voorin oppikken en vervolgens uithalen. Zijn schot werd nog geblokt, maar Stef Nijland stond klaar om de bal in het doel te werken.

In de eerste minuten na rust had PEC Zwolle er al 2-0 en 3-0 van moeten maken na een paar foutjes van Te Loeke, maar de scherpte bij onder anderen Becker ontbrak. Daarna zakte de wedstrijd volledig in en mocht FC Dordrecht lang hopen op een gelijkspel. Totdat de thuisploeg het tien minuten voor tijd op de heupen kreeg. Eerst was het Becker die na een geweldige dieptepass dan toch scoorde. Vijf minuten later schoot Rienstra met een schitterende trap de 3-0 op het scorebord. En alsof dat nog niet genoeg was, tikte Nijland even later op aangeven van Becker ook nog eens de 4-0 binnen.

Daarmee behaalde PEC Zwolle toch nog een ruime overwinning en klimt het dankzij het verlies van Feyenoord zelfs naar de derde plaats in de Eredivisie. FC Dordrecht blijft de hekkensluiter, met een achterstand van vier punten op NAC Breda.

Door: Jessica Westdijk