04.02.2015 22:34

Vitesse wint winters duel van SC Cambuur

Vitesse-aanvaller Zakaria Labyad (l.) moet alles op alles zetten om de bal te bij Mohamed El Makrini (r.) weg te houden tegen SC Cambuur. (04-02-2015)

Vitesse is SC Cambuur voorbij op de ranglijst. De Arnhemmers waren woensdagavond – in een winters duel – met 2-0 te sterk voor Cambuur. Vitesse is daarom voorlopig terug te vinden op de achtste plaats.

De eerste helft van Cambuur – Vitesse begon alleraardigst. Mikhael Rosheuvel kreeg na een fout van Guram Kashia in de eerste minuut al een grote mogelijkheid. De aanvaller van Cambuur kwam daardoor oog in oog met doelman Eloy Room te staan, maar schoof de bal naast het doel. De beginfase ging gelijk op, maar gedurende de eerste helft kreeg Vitesse een licht overwicht. De Arnhemmers kwamen na ruim een half uur spelen dan ook op voorsprong.

Bertrand Traoré – die even daarvoor op de paal had geschoten – bracht Valeri Qazaishvili in stelling. De Georgiër schoot vanaf de rand van het strafschopgebied en zag zijn poging via een Cambuur-been in het doel verdwijnen: 0-1. Vlak voor de theepauze kregen beide ploegen nog een aardige mogelijkheid, maar Traoré en Daniël de Ridder troffen geen doel.

Cambuur kwam goed uit de kleedkamer en dwong Vitesse vlak na de theepauze ver terug, maar de Leeuwarders creëerden geen grote mogelijkheden. De Arnhemmers kregen daardoor weer lucht en verdubbelden na bijna een uur spelen de voorsprong. Jan-Arie van der Heijden verlengde een hoekschop van Marko Vejinović. De bal kwam terecht voor de voeten van Denys Oliynyk die vervolgens geen moeite had om de bal tegen de touwen te schieten: 0-2.

In de slotfase werd voetballen bijna onmogelijk. Het begon ontzettend hard te sneeuwen en dat kwam het spel niet ten goede. Er werd in de slotfase dan ook niet meer gescoord, waardoor het bleef bij 0-2. Dankzij de overwinning van Vitesse op Cambuur komen de Arnhemmers op 28 punten te staan, daarmee passeren ze Cambuur op de ranglijst. Aankomend weekend mag Cambuur zich revancheren op bezoek bij Feyenoord, terwijl Vitesse zal afreizen naar Breda voor het duel met NAC.

Door: Jurre Hermans