04.02.2015 22:35

Willem II wint in eigen huis van matig FC Utrecht

FC Utrecht-aanvaller Édouard Duplan (m.) gaat over het been bij Stijn Wuytens (r.), terwijl Jonas Heymans (l.) toekijkt. (04-02-2015)
FC Utrecht-aanvaller Édouard Duplan (m.) gaat over het been bij Stijn Wuytens (r.), terwijl Jonas Heymans (l.) toekijkt. (04-02-2015)

Willem II zet de goede reeks voort en wint vanavond van FC Utrecht in eigen huis. Waar de Tilburgers in de eerste helft vergaten te scoren, was het tien minuten voor tijd dan eindelijk raak. Robbie Haemhouts werd matchwinner.

De Tilburgers begonnen zeer goed in eigen huis. Jurgen Streppel zei al vooraf al dat de Utrechters behoudend zouden spelen en dat Willem II daarop moest reageren. Die boodschap hadden de spelers goed begrepen. Willem II zette vroeg druk op de verdedigers van FC Utrecht, zodat de opbouw al in een vroeg stadium werd verstoord. Op die manier ging FC Utrecht-verdediger Timo Letschert ook de fout in. Het was Robert Braber die vroeg druk zette op de centrale verdediger en de bal ontfutselde. Braber speelde de bal direct door naar Samuel Armenteros, die op zijn beurt FC Utrecht-goalie Robbin Ruiter omspeelde. Op twee meter van de goal kreeg Armenteros het voor mekaar om de bal alsnog tegen Ramon Leeuwin te schieten, die op de doellijn de bal uit de goal kreeg.

Dat was niet de eerste keer dat Willem II niet profiteerde van de kansen die het kreeg. Eerder al verstoorde Armenteros al de opbouw van FC Utrecht, waarna hij er met de bal vandoor kon gaan. Robbie Haemhouts, die aan de linkerzijde met hem mee liep kreeg de bal en moest de 1-0 maken, maar faalde oog-in-oog met Ruiter. FC Utrecht daarentegen creëerde weinig tot niets in de eerste helft. De teruggekeerde Tommy Oar, die nog maar net was teruggekeerd uit Australië en toch in de basis begon, kreeg te weinig ballen. En dat terwijl de Aussie al zeven keer de aangever was voor een doelpunt van de Utrechters.

Het eerste echte gevaar van FC Utrecht kwam direct na het fluitsignaal van de start van de tweede helft. Een goede actie van Duplan aan de rechterkant kwam terecht bij Oar. De linksbuiten van Utrecht nam de bal ineens met zijn linker, maar Willem II-goalie Lamprou stond goed opgesteld. Verder dan dat kwam FC Utrecht ook niet in de tweede helft. Echt grote kansen bleven echter ook uit voor Willem II, maar tien minuten voor tijd wist Haemhouts uit het niets toch het net te vinden. Invaller Terell Ondaan gaf de bal aan Haemhouts, die de bal even goed voor zijn linker voet legde en vanaf de zestien de bal onderin de rechterhoek prikte. Willem II kreeg in de blessuretijd nog twee enorme kansen om de score uit te breiden, maar Jerson Cabral zag zijn schot worden gekeerd op de doellijn door Ramon Leeuwin.

Door de overwinning van Willem II op FC Utrecht slaan de Tilburgers een gaatje van drie punten op de Utrechters. De donkere wolken boven Utrecht knijpen steeds verder samen. Het roer moet om, dat is duidelijk.

Door: Thomas Mulder

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner