05.02.2015 20:30

Dubieus doelpunt zorgt voor remise in Almelo

Albert Rusnák (l.) probeert Bart Schenkeveld (r.) van zich af te houden tijdens Heracles Almelo - FC Groningen. (05-02-2015)
Albert Rusnák (l.) probeert Bart Schenkeveld (r.) van zich af te houden tijdens Heracles Almelo - FC Groningen. (05-02-2015)

Heracles Almelo dacht donderdagavond lang een belangrijke driepunter te boeken, maar een laat dubieus doelpunt van FC Groningen zorgde voor een 2-2 eindstand.  De voorzet van Mimoun Mahi die leidde tot de gelijkmaker van Tjaronn Chery leek de achterlijn te hebben gepasseerd, maar de arbitrage zag het niet en daardoor eindigde de wedstrijd in 2-2.

De eerste helft  in Almelo was nauwelijks het bekijken waard. Slordigheden, fouten en een laag tempo waren de oorzaak van dit matige schouwspel. De beide keepers kregen nauwelijks wat te doen en op speldenprikjes van Albert Rusnák, Mark-Jan Fledderus en Thomas Bruns hadden respectievelijk Dennis Telgenkamp en Sergio Padt een eenvoudig antwoord.

In de 38e minuut was de Groningse doelman kansloos op de bliksemschicht van Brahim Darri. De vleugelspits, die voor het eerst in de basis stond, werd weggestuurd door Wouter Weghorst, liep langs twee verdedigers  en zijn harde uithaal liet Sergio Padt kansloos.  Doordat de wedstrijd na de treffer weer naar een bedenkelijk niveau zakte, was de ruststand dan ook 1-0 in het voordeel van Heracles.

Beide ploegen kwamen iets beter uit de kleedkamer. Nadat Brahim Darri een enorme kans op 0-2 had gemist was het aan de andere kant wel raak. Al kwam de goal uit de lucht vallen. Albert Rusnák passeerde zijn directe tegenstander en voorzet bereikte Michael de Leeuw die helemaal alleen voor een leeg goal kwam te staan. De spits faalde niet en zette zo zijn ploeg op 1-1.

Nadat Tjaronn Chery maar rakelings had over geschoten, kwamen de Almeloërs weer op voorsprong. Bryan Linssen controleerde een harde, hoge bal fraai en zijn voorzet was op perfect op maat voor Wout Weghorst. De spits liet zien een kopspecialst te zijn, want zijn harde kopbal passeerde Padt: 2-1.

Na de hernieuwde voorsprong deden de bezoekers er alles aan om weer langszij te komen, maar veel verder dan een paar mogelijkheden kwamen zet niet. Heracles loerde op de counter, maar kon niet de beslissing forceren ,waardoor het tot einde spannend bleef.

Het was uiteindelijk Tjaronn Chery die de gelijkmaker maakte, maar bij het doelpunt ging een dubieus moment aan vooraf. Mimoun Mahi snelde naar de achterlijn en de bal leek deze in zijn volledigheid te passeren. De arbitrage zag dit anders, waardoor het spel door kon gaan. Mahi trok terug op Chery en het was voor de middenvelder een koud kunstje om binnen te tikken.Uiteindelijk bleef het 2-2 , en met die uitslag schieten beide ploegen weinig op. Heracles  blijft op een zestiende plaats staan en FC Groningen blijf steken op de negende plek. Dit weekend neemt Heracles het op tegen Willem II in Tilburg. FC Groningen ontmoet in eigen huis AZ Alkmaar.

Door: Jesper Davelaar

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner