06.02.2015 11:50

Update: Ajax accepteert schorsing Moisander

Niklas Moisander (l.) van Ajax vindt het geen overtreding op Aron Jóhannsson van AZ Alkmaar (r.). (05-02-2015)
Niklas Moisander (l.) van Ajax vindt het geen overtreding op Aron Jóhannsson van AZ Alkmaar (r.). (05-02-2015)

De KNVB gaat niet mee in de wens van Ajax-trainer Frank de Boer. Hij hoopte dat de rode kaart van Niklas Moisander tegen AZ geseponeerd werd, maar de voetbalbond wil de Finse verdediger voor een duel schorsen. Hij heeft vrijdag een schikkingsvoorstel ontvangen. Ajax heeft tot 14.00 uur de tijd om op het schikkingsvoorstel te reageren.

Moisander maakte na ruim een uur in de wedstrijd tegen AZ licht contact met tegenstander Aron Jóhannsson. Dat gebeurde in de buurt van het strafschopgebied. Daarom moest hij met een rode kaart vertrekken. Na afloop leidde dat tot veel discussie. De Boer vond de rode kaart absurt. Hij vond het geen eens een overtreding.

Scheidsrechter Pol van Boekel had een andere mening. "Ik heb twee mogelijkheden in deze situatie: ik kan niet fluiten en ik kan wel fluiten. Als ik het een overtreding vind en dus fluit, hoort daar een rode kaart bij", was zijn lezing na afloop.

 

Update 06-02-2015, 11:50
Ajax heeft het schikkingsvoorstel van een duel schorsing van Niklas Moisander geaccepteerd. "Maar wél onder protest", laat de club volgens De Telegraaf weten in een verklaring. "Gezien de verklaring van de arbitrage op het wedstrijdformulier achten wij het niet zinvol om hiervoor vrijdagavond naar Zeist te gaan om het voorstel aan te vechten.

Door de schorsing mist Moisander het uitduel van zondag met Go Ahead Eagles.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner