07.02.2015 18:27

Olympique Marseille niet langs Stade Rennes

Olympique Marseille heeft zaterdag verzuimd de koppositie te veroveren in de Franse Ligue 1. Op bezoek bij Stade Rennes bleef de nummer twee op de ranglijst steken op 1-1. Marseille kwam daardoor op 48 punten.

Oud-PSV'er Ola Toivonen had de thuisploeg voor rust op voorsprong gezet. Coach Marcelo Bielsa bracht na de pauze Lucas Ocampos in. De Argentijn die onlangs op huurbasis van AS Monaco werd overgenomen scoorde meteen bij zijn debuut voor Marseille dat voor de zevende keer op rij er niet in slaagde een uitduel te winnen. De gasten beëindigden het duel met tien man. Mario Lemina kreeg zeven minuten voor tijd rood wegens schoppen naar Toivonen.

Zondag staat in Frankrijk de kraker tussen de nummer één en de nummer drie van de competitie op het programma. Olympique Lyon, dat 49 punten heeft, neemt het dan in eigen huis op tegen Paris Saint-Germain, dat twee punten minder heeft dan de koploper.