07.02.2015 22:40

Traoré leidt Vitesse naar derde zege op rij

Bertrand Traoré (m.) zorgt met een schot van dichtbij voor de voorsprong in het Rat Verlegh Stadion tijdens het duel tussen NAC Breda en Vitesse. (07-02-2015)

NAC Breda is er weer niet in geslaagd een wedstrijd te winnen. Thuis werd er zaterdagavond met 0-1 verloren van Vitesse, dat voor de derde keer op rij wist te winnen. Bertrand Traoré was de matchwinner.

Beide teams tastten wat af in de beginfase, maar al snel werd duidelijk dat NAC de bal aan Vitesse liet. De Arnhemmers mochten zelfs regelmatig combineren op de helft van de Bredanaars, maar kansen leverde het zelden op. Alleen Bertrand Traoré en Denys Oliynyk testten NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar, maar meer dan een testschot was het niet. NAC had het moeilijk en moest hopen op standaardsituaties. Tien minuten voor rust kreeg Kenny van der Weg een prima kopkans, maar de verdediger kopte net naast.

In de tweede helft ging de thuisploeg wat opportunistischer spelen. De ploeg uit Breda zette al vroeg druk op de verdediging van Vitesse en dat leidde al gauw tot een kans voor de thuisploeg. Guyon Fernandez kwam naar binnen en schoot hard tegen een Arnhems been aan. Vitesse had het een stuk moeilijker dan in de eerste helft, maar kwam toch op een voorsprong. Bertrand Traoré won het duel van Menno Koch en schoot de bal van dichtbij simpel met zijn linker binnen.

Na de treffer golfde het spel op en neer. Traoré had direct na de 0-1 zijn tweede kunnen maken, maar de aanvaller schoot net voorlangs. Aan de andere kant had NAC veel pech dat een voorzet van Adnane Tighadouini op de paal belandde. De thuisploeg zette in de slotfase alles op alles om nog een doelpunt te forceren, maar het onbrak de ploeg gewoon aan kwaliteit. Daardoor weet NAC wederom niet tot scoren te komen en dat is een negatief clubrecord.

Door de overwinning passeert Vitesse voorlopig FC Groningen op de ranglijst, maar de Groningers mogen zondag nog een wedstrijd spelen. NAC Breda blijft nog altijd voorlaatste en hebben nog maar drie punten meer dan hekkensluiter FC Dordrecht.

Door: Rijcko Treep