09.02.2015 07:59

Duplan neemt het op voor vertrekkende Kali

Jetro Willems (l.) probeert de bal te koppen, maar Édouard Duplan (r.) springt hoger en neemt de bal mee tijdens het duel tussen PSV en FC Utrecht. (07-02-2015)
Jetro Willems (l.) probeert de bal te koppen, maar Édouard Duplan (r.) springt hoger en neemt de bal mee tijdens het duel tussen PSV en FC Utrecht. (07-02-2015)

Dat FC Utrecht en Anouar Kali zo snel mogelijk afscheid van elkaar nemen, mag geen verrassing meer zijn. Edouard Duplan vindt het echter jammer dat de middenvelder vertrekt uit de Eredivisie. Dit geeft de Fransman maandagochtend toe.

"Anouar heeft een fout gemaakt en is gestraft. Wat willen mensen nog meer? Dat hij naar de gevangenis gaat soms?", vraagt de aanvaller van FC Utrecht zichzelf af in het Algemeen Dagblad. "Ik zie vooral een goede voetballer die we prima kunnen gebruiken."

"Anouar is in feite dubbel gestraft. Eerst kreeg hij een boete. Vervolgens moest hij onder zware omstandigheden tegen PEC Zwolle spelen om de volgende dag alsnog geschorst te worden." Kali lijkt nu nog te vertrekken naar Qatar. In dat land is de transfermarkt nog open, waardoor FC Utrecht zaken kan doen om Kali te laten vertrekken.

De middenvelder brak tijdens een training de kaak van teamgenoot Kristoffer Peterson en begon vervolgens ook te vechten met assistent-trainer Danny Koevermans. Tot grote verbazing van heel Nederland begon Kali in de volgende competitiewedstrijd gewoon in de basisopstelling, maar FC Utrecht krabbelde na die wedstrijd terug en schorste de voetballer alsnog.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner