09.02.2015 15:31

'Gini': "We mogen het niet meer weggeven"

Georginio Wijnaldum is in extase na het scoren van de 0-1 tijdens SC Cambuur - PSV Eindhoven. (24-01-2015)
Georginio Wijnaldum is in extase na het scoren van de 0-1 tijdens SC Cambuur - PSV Eindhoven. (24-01-2015)

PSV Eindhoven heeft een voorsprong van twaalf punten op nummer twee Ajax, maar aanvoerder Georginio Wijnaldum laat zich niet uit de tent lokken zoals Dries Mertens dat eens overkwam twee jaar terug.

Na 'stoere praat' van Mertens in de media ging Ajax uiteindelijk met de titel aan de haal. PSV is daarom voorzichtig. "In de euforie kan zoiets gebeuren. We hadden toen op het laatste moment met 3-2 van Feyenoord gewonnen en iedereen was blij. Blijdschap mag nu ook, maar we kunnen niet roepen dat we er al bijna zijn. We mogen het niet meer weggeven, nee. Dat is iets anders", vertelt Wijnaldum aan het Brabants Dagblad.

Afgelopen weekend won PSV met 3-1 van FC Utrecht. Wijnaldum stond aan de basis van de eerste twee treffers. "We wisten dat er een moment zou komen dat ik hem diep kon sturen", aldus Wijnaldum, die doelt op Memphis Depay. "Het is een kwestie van aanvoelen wanneer hij de loopactie gaat maken, dat gaat steeds beter. Memphis is een speler voor wie je een stap extra zet als het moet Hij beslist voor ons toch weer de wedstrijd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner