11.02.2015 14:56

Necid kon zeven jaar geleden naar FC Utrecht

Tomáš Necid (l.) en Ben Rienstra (r.) zijn blij met de overwinning na afloop van FC Dordrecht - PEC Zwolle. (16-8-2014)
Tomáš Necid (l.) en Ben Rienstra (r.) zijn blij met de overwinning na afloop van FC Dordrecht - PEC Zwolle. (16-8-2014)

Tomáš Necid maakt dit seizoen furore bij PEC Zwolle. Piet Buter – voormalig zaakwaarnemer en technische directeur van FC Urecht – wilde hem zeven jaar geleden naar Utrecht halen, maar destijds bleek hij onhaalbaar voor Nederlandse clubs.

"Ik was speciaal voor hem naar het jeugd EK in Tsjechië gereden. Je kon meteen zien dat Necid een topspits in wording was", vertelt Buter aan Voetbal International. "Hij is groot en sterk, maar heeft desondanks een erg goede techniek. Dat zie je echt heel weinig. Meestal zijn zulke types van die stormrammen. Necid niet, hij is heel allround, kan goed kappen en wegdraaien, en is ook nog redelijk snel."

Buter wilde Necid dolgraag naar Utrecht halen, maar dat plan viel in het water. "We wilden hem heel graag naar FC Utrecht halen, maar ik werd uitgelachen. Mino Raiola, die toen al zijn zaken deed, zei dat we geen schijn van kans maakten. We wilden een miljoen euro voor Necid betalen, maar werden weggehoond. PEC Zwolle heeft een geweldige spits aan hem. Destijds dacht ik echt dat Necid bij een club uit de top tien van Europa terecht zou komen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner