12.02.2015 10:01

PSV-middenvelder eist scherpte van zijn ploeg

Oscar Hiljemark(l.) en Jeffrey Bruma (r.) bedanken het publiek na de 2-1 overwinning tegen Willem II. (31-01-2015)
Oscar Hiljemark(l.) en Jeffrey Bruma (r.) bedanken het publiek na de 2-1 overwinning tegen Willem II. (31-01-2015)

PSV Eindhoven heeft weliswaar een voorsprong van twaalf punten op nummer twee Ajax te pakken, maar PSV’er Oscar Hiljemark rekent zich nog niet rijk. De Zweed heeft namelijk slechte ervaringen met een grote voorsprong.

Tijdens zijn periode in Zweden had Hiljemark eens een voorsprong van negen punten. "We stonden op een bepaald moment negen punten voor, maar toen kwam er een slechte serie van drie wedstrijden op rij en was ineens de hele voorsprong weg", vertelt de Zweedse middenvelder aan De Telegraaf. "Uiteindelijk vochten we onszelf terug vanuit een achterstand en werden we toch kampioen, maar je ziet hoe het kan gaan. Zo’n voorsprong lijkt heel groot, maar kan ook zo weer weg zijn."

"Daarom moeten we nu ook niet gaan zitten rekenen. Die twaalf punten voorsprong is een mooie steun in de rug, maar niet meer dan dat", aldus Hiljemark, die onlangs terugkeerde van een heupblessure. "Ik ben sneller teruggekomen dan waar op was gerekend. Ik ben er klaar voor om het team te helpen, als de trainer me daarvoor uitkiest."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner