14.02.2015 21:37

Vitesse verslaat Willem II in eenzijdig duel

Vitesse kreeg zaterdagavond in het Gelredome Willem II op bezoek en hield aan dat treffen drie punten over. Spannend was het allerminst: het was eenrichtingsverkeer en enkel de twee Vitesse-doelpunten zorgen voor opwinding in Arnhem. Hoogtepunt van de avond was de treffer van Bertrand Traoré, die de fraaie 2-0 maakte nadat Zakaria Labyad eerder voor de openingsgoal had gezorgd.

In de eerste twintig minuten viel er welgeteld één grote kans te noteren in het Gelredome. Na de openingsminuten, waarin beide ploegen voornamelijk voorzichtig opereerden, greep Vitesse het initiatief. Het veldoverwicht leverde de thuisploeg in die fase weinig kansen op. Alleen Denys Oliynyk kreeg een grote mogelijkheid. Nadat Valeri Qazaishvili zich vastliep op de defensie van Willem II, kwam Oliynyk plotseling vrij voor Kostas Lamprou. De doelman van de Tilburgers greep goed in en hield Oliynyk van scoren af.

Er was bijna een half uur gespeeld, toen Vitesse plots op 1-0 kwam. De verdiende treffer kwam voor een groot gedeelte op naam van Davy Pröpper. De middenvelder pikte een geblokt schot van Marko Vejinović op en haalde uit vanaf een meter of twintig. Zijn lage inzet eindigde op de paal, maar belandde vervolgens voor de voeten van Zakaria Labyad. Voor een leeg doel was het voor hem een koud kunstje om de openingstreffer op het scorebord te zetten.  

Ook na de treffer van Labyad bleef het eenrichtingsverkeer in Arnhem. Willem II was tam, kwam amper aan voetballen toe en creëerde helemaal niets. De 2-0 viel vlak voor rust en was van grote schoonheid. Met binnenkant voet krulde Bertrand Traoré de bal achter de ietwat ver voor zijn doel staande Lamprou. Anderhalf minuut later volgde het rustsignaal.

In de tweede helft gebeurde er lang niets noemenswaardigs. Beide ploegen kregen wel wat kansjes, maar echt dreigend was het nauwelijks. Pröpper probeerde het enkele malen met een afstandsschot. Elke keer eindigden zijn schoten echter in de handen van Lamprou. De enige dreiging van Willem II kwam voort uit twee, niet al te zuiver ingeschoten, vrije trappen. In Arnhem maakte Wiljan Pluim overigens als invaller zijn debuut voor de Tilbugers. Ook hij kon het tij voor zijn nieuwe club niet keren.

Het was veelzeggend voor de tweede helft dat Traoré pas vijf minuten voor tijd met een schot voor de meeste dreiging zorgde. Zijn poging, na een vloeiende Vitesse-aanval, zeilde rakelings naast de voor hem verkeerde kant van de paal. Het bleef zodoende bij 2-0. Vitesse boekte daarmee zijn vierde zege op rij en vergrootte het gat met Willem II tot vier punten. De Tilburgers speelden zaterdagavond een kansloze wedstrijd en verloren weer eens na twee zeges op rij.

Door: Roel Egberts

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner