14.02.2015 22:38

ADO Den Haag verpest debuut De Zeeuw

Michiel Kramer(l.) stift de bal perfect over NAC Breda keeper Jelle ten Rouwelaar (m.) en weet daarmee te scoren. (14-02-2015)

Demy de Zeeuw heeft zijn debuut voor NAC Breda opgeleukt met twee doelpunten. Toch zal de middenvelder een zuur gevoel overhouden aan het competitieduel met ADO Den Haag. Michiel Kramer scoorde vlak voor tijd de 3-2 namens ADO.

NAC parkeerde tijdens de eerste helft 'de bus' voor het eigen strafschopgebied en dwong ADO het spel te maken. De Hagenaars hadden daardoor het meeste balbezit, maar het was NAC dat tijdens het eerste bedrijf de beste kansen liet noteren. Al na tien minuten spelen kwamen de bezoekers uit Breda op voorsprong. Adnane Tighadouini bracht debutant Demy de Zeeuw in stelling. De middenvelder had weinig tijd nodig en schoot de 0-1 tegen de touwen.

Het spelbeeld bleef na de 0-1 onveranderd. ADO had het meeste balbezit en moest het spel maken. Ondanks het vele balbezit wisten de Hagenaars weinig grote kansen te creëren. NAC daarentegen had na ruim een half uur spelen op 0-2 moeten komen. Guyon Fernandez werd gelanceerd door De Zeeuw, maar faalde oog in oog met doelman Martin Hansen. In de blessuretijd kreeg Aleksandr Yakovenko nog een grote kans namens ADO, maar de vleugelaanvaller schoot voorlangs.

De tweede helft begon amusant. Over en weer werden er mogelijkheden gecreëerd. De grootste kans was voor Ruben Ligeon die namens NAC op de lat schoot. Na een klein uur spelen kwam ADO echter op gelijke hoogte. Michiel Kramer verschalkte doelman Jelle ten Rouwelaar met een stift na een prima steekpass van Danny Bakker: 1-1. Nog geen minuut later had Wilson Eduardo de Hagenaars op voorsprong moeten zetten, maar de Portugees kreeg de bal niet langs Ten Rouwelaar.

Lang kon ADO niet genieten van de gelijkmaker. Drie minuten na de treffer van Kramer schoot De Zeeuw zijn tweede van de avond binnen. De middenvelder anticipeerde goed op een voorzet van Kenny van der Weg en schoot raak met een droge knal: 1-2. Ook na de 1-2 bleef ADO het spel maken. De jacht op de gelijkmaker werd geopend door de Hagenaars. Waar Roland Alberg en invaller Mike van Duinen faalden, daar was Xander Houtkoop wel trefzeker. De invaller stond net in het veld toen Dion Malone een kanonskogel op Ten Rouwelaar afvuurde. De doelman moest lossen en Houtkoop kon daarvan profiteren: 2-2.

Het duel in Den Haag leek te eindigen in een gelijkspel, maar vlak voor tijd kopte Kramer een voorzet van Aaron Meijers achter doelman Ten Rouwelaar: 3-2. NAC-trainer Robert Maaskant reageerde door Mats Seuntjens in te brengen. Seuntjens schoot NAC bijna op gelijke hoogte, maar het bleef 3-2 in Den Haag. ADO komt dankzij de overwinning op 24 punten te staan. NAC blijft op vijftien punten steken. ADO speelt volgende week in eigen huis tegen PEC Zwolle, terwijl NAC bezoek krijgt van SC Cambuur.

Door: Jurre Hermans