15.02.2015 17:55

Jans: "Dat was geen slimme actie van mij"

Trainer Ron Jans van PEC Zwolle ging zondag na de verloren IJsselderby tegen Go Ahead Eagles (0-1) door het stof. Jans werd in de slotfase naar de tribune gestuurd door scheidsrechter Danny Makkelie, nadat hij langs de lijn kwaad had gereageerd op een vermeende overtreding in het veld.

"Dat was geen slimme actie van mij", bekende Jans. "Als trainer moet ik niet zo stom zijn. De laatste keer dat me zoiets gebeurde was lang geleden, ik denk uit bij Heerenveen met FC Groningen."

Het was voor Jans sowieso een vervelende middag. PEC verloor voor het eerst sinds 1982 thuis tegen Go Ahead in de Eredivisie en raakte ook nog eens aanvoerder Bram van Polen (blessure) en Stef Nijland (rode kaart) kwijt. "Pas toen we met tien man stonden, kweekten we de derbymentaliteit die we daarvoor blijkbaar niet konden opbrengen", zei Jans.

Foeke Booy, de trainer van Go Ahead, kon wel feest vieren. "Dit is mijn tweede jaar hier en we hebben drie van de vier derby's gewonnen. Daar mogen we trots op zijn. De jongens kunnen hun feestneus opzetten en dit even vieren."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner