15.02.2015 20:38

FC Dordrecht tegen aanvalsmachine van PSV

Memphis (r.) heeft tegen FC Dordrecht zijn dag niet. De flankspeler heeft het moeilijk en wordt hier afgestopt door Jeffry Fortes. (06-12-2014)
Memphis (r.) heeft tegen FC Dordrecht zijn dag niet. De flankspeler heeft het moeilijk en wordt hier afgestopt door Jeffry Fortes. (06-12-2014)

In speelronde 24 staat de wedstrijd PSV - FC Dordrecht op het programma in de Eredivisie. Op papier een oneerlijke strijd tussen de koploper van de Nederlandse competitie en de hekkensluiter. Ook in scorend opzicht wordt het een zware middag voor de Zuid-Hollanders.

De twee topscorers van PSV scoorde namelijk dubbel zoveel als heel FC Dordrecht in het hele seizoen deed. Memphis is topscorer van de Eredivisie met vijftien doelpunten, terwijl Luuk de Jong de linksbuiten op kleine afstand volgt met dertien doelpunten.

Samen lieten Memphis en De Jong het net dus 28 keer bollen, terwijl heel FC Dordrecht nog maar veertien keer scoorde in het huidige voetbalseizoen van de Eredivisie. Naast het scorende vermogen van PSV en FC Dordrecht zijn er ook grote verschillen in de verdediging van beide ploegen.

Zo kreeg PSV nog maar negentien doelpunten tegen dit seizoen. Ajax volgt met 22 tegentreffers, maar PSV heeft het minste aantal doelpunten tegen gekregen in de Eredivisie. Hekkensluiter FC Dordrecht kon het vaakst teruglopen richting de middencirkel. De ploeg kreeg op de helft van de competitie al 54 doelpunten tegen.

De Eredivisie zal de Eredivisie niet zijn als er één of andere verrassing volgt in de komende speelrondes, maar op papier moet PSV - FC Dordrecht een dikke overwinning voor de thuisploeg worden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner