15.02.2015 21:11

Van Aken: "Het duel in de eerste helft verloren"

Joost van Aken moet na afloop van de Friese derby even bijkomen. SC Heerenveen gaat met 0-1 onderuit tegen SC Cambuur. (15-02-2015)
Joost van Aken moet na afloop van de Friese derby even bijkomen. SC Heerenveen gaat met 0-1 onderuit tegen SC Cambuur. (15-02-2015)

Na een knotsgekke openingsfase, waarin er drie keer werd gescoord binnen negen minuten, bleef het rustig tijdens de Friese derby. Er werd niet meer gescoord en SC Cambuur pakte de winst: 2-1. Joost van Aken zag het in de eerste 45 minuten mis gaan.

"We hebben de wedstrijd in de eerste helft verloren. Dat mogen we onszelf verwijten", vertelt de verdediger aan Omrop Fryslân. "Je kent het belang van de wedstrijd en je weet dat SC Cambuur fel gaat beginnen. We wilden er volle bak voor gaan", vindt Van Aken. Toch wilde het sc Heerenveen niet lukken om er een wedstrijd van te maken in de eerste helft. 

"De onderlinge afstanden waren te groot en daardoor kwam iedereen te laat. In de tweede helft werd de tweede bal meer gewonnen. Er was meer strijd en beleving. Als ploeg speelde we beter", merkt Van Aken op. Toch overheerst het slechte gevoel. "Dit is heel pijnlijk. Ik had me hier veel meer van voorgesteld. Dit was een wedstrijd op zich. Als je één wedstrijd wilt winnen dan is het deze."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner