17.02.2015 17:00

Geen blijdschap bij je eerste twee treffers

Demy de Zeeuw scoort bij zijn rentree in de Eredivisie en een debuut bij NAC Breda twee keer, maar is na afloop van de wedstrijd tegen ADO Den Haag toch teleurgesteld. Zijn nieuwe werkgever verliest namelijk met 3-2. (14-02-2015)
Demy de Zeeuw scoort bij zijn rentree in de Eredivisie en een debuut bij NAC Breda twee keer, maar is na afloop van de wedstrijd tegen ADO Den Haag toch teleurgesteld. Zijn nieuwe werkgever verliest namelijk met 3-2. (14-02-2015)

Demy de Zeeuw keerde na een afwezigheid van een kleine vier jaar terug op de Nederlandse velden. De middenvelder scoorde bij zijn rentree meteen twee keer, maar won niet. Hij is de Schlemiel van de Week.

In 2011 vertrok De Zeeuw bij Ajax voor een avontuur in Rusland. De voetballer koos voor Spartak Moskou als nieuwe club. De Zeeuw zou er twee jaar voetballen en uiteindelijk tot bijna veertig wedstrijden komen. Aan het begin van januari vertrok De Zeeuw weer uit Rusland. Hij kwam al dichter naar Nederland toe, maar streek eerst neer in de Belgische Eerste Klasse. Bij Anderlecht wist De Zeeuw echter niet al teveel speelminuten te maken in twee seizoenen, waardoor hij het in de zomer van 2014 wel welletjes vond.

Terugkeer in Nederland

Het duurde even voordat De Zeeuw definitief weer bij een Nederlandse club onder contract stond. In december 2014 trainde de middenvelder al mee bij NAC Breda, maar pas in februari besloot hij om ook een contract te tekenen bij de Eredivisionist. Een investering in zichzelf, om het laatste beetje voetbal uit zijn carrière te persen en na dit seizoen een mooie, nieuwe club te krijgen. De Zeeuw ondertekende dan ook een contract tot aan het einde van dit seizoen.

Rentree in de Eredivisie

Op 15 mei 2011 speelde De Zeeuw voor het laatst mee in een Eredivisiewedstrijd. In het shirt van Ajax maakte hij het duel met FC Twente mee. Het duel in Amsterdam zal zeker in Zuid-Holland nog een belletje doen rinkelen. Omdat Ajax de wedstrijd met 3-1 won, ging het landskampioenschap naar de hoofdstad van Nederland. Een mooie manier om het jaar af te sluiten.

14 februari 2015. Hoe anders is nu de situatie voor De Zeeuw in de Eredivisie. Valentijnsdag, maar er valt weinig te vieren voor NAC Breda. De ploeg heeft het vanaf het begin van de competitie moeilijk in Nederland en investeerde in de winterstop flink in de selectie. De Zeeuw krijgt direct een basisplaats bij de Brabanders, want trainer Robert Maaskant ziet in hem een belangrijke factor in zijn opstelling. Niet onterecht, zo blijkt.

ADO Den Haag – NAC Breda

Al na tien minuten is het raak voor de oud-international. De Zeeuw kiest slim positie op de rand van de zestien en handelt vervolgens snel als hij het speeltuig in zijn voeten krijgt. Met een leep balletje zet hij via de binnenkant van de paal de 0-1 voor NAC Breda op het scorebord. Een hele tijd gebeurt er niets, maar dan scoort ADO Den Haag ook vanuit het niets. Na ruim vijftig minuten spelen is het 1-1, maar ook nu heeft De Zeeuw een snel antwoord. Ditmaal hield de middenvelder zich afzijdig bij een tegenaanval van NAC Breda, maar na een slim overstapje komt hij in balbezit op zo’n twintig meter van het doel en met een tegendraadse schuiver is het voor de tweede keer raak. Een droomdebuut in het shirt van NAC Breda, ware het niet dat er nog flink wat roer in het eten wordt gegooid.

Niet één, maar twee tegentreffers

De druiven zijn extra zuur voor NAC Breda en De Zeeuw. Niet alleen komt ADO Den Haag op gelijke hoogte na een fout van Jelle ten Rouwelaar, vijf minuten voor tijd maakt Kramer met een onmogelijke kopbal zijn tweede doelpunt van de avond. ADO Den Haag op 3-2 en de ploeg geeft, in tegenstelling tot NAC Breda, de voorsprong niet uit handen.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner