20.02.2015 13:30

Transferpraat: Busquets, Pogba en Bender

De winterse transfermarkt is in de meeste landen al gesloten, maar het is nooit stil in het geruchtencircuit. Welke speler staat in de belangstelling van welke club? Waar gaan de grote buitenlandse clubs de komende zomer hun geld aan spenderen? En hoe zit het met de Nederlandse clubs? In deze rubriek houden we je bij over de laatste transfergeruchten, zowel uit het binnen- als het buitenland.

Paris Saint-Germain gaat in de zomer mogelijk een poging wagen om Sergio Busquets (26) naar de Ligue 1 te halen. Volgens het Spaanse Sport Info hebben de Parijzenaren liefst 75 miljoen euro over voor de middenvelder van FC Barcelona. Busquets zou daarmee de duurste voetballer in de geschiedenis van het Franse voetbal worden. Barcelona verkocht daarnaast nog nooit een speler voor zoveel geld.

Als we het Spaanse medium Sport mogen geloven, zitten Chelsea en Manchester City in poleposition voor de felbegeerde Paul Pogba. De jonge middenvelder zou wel oren hebben naar een terugkeer in de Premier League. Eerder speelde de 21-jarige drie jaar (in de jeugd) bij Manchester United, alvorens hij daar werd weggeplukt door Juventus.

Lars Bender is één van Europa's toptargets. De Duitse middenvelder van Bayer Leverkussen zou niet alleen in de belangstelling van Arsenal staan, ook FC Barcelona zou geïnteresseerd zijn in de 25-jarige. Als Bender naar de Catalaanse club wil, dan zal hij nog even geduld moeten hebben: FC Barcelona heeft immers een transferverbod tot januari 2016.

Ronald Koeman haalt in de zomer misschien weer een Nederlander naar Southampton. De 51-jarige trainer zou Ola John naar de Premier League willen halen. De 22-jarige buitenspeler is ook dit seizoen geen onbetwiste basisspeler bij Benfica en mag volgens The Sun de Portugezen voor een bedrag tussen de tien en dertien miljoen euro mogen verlaten.

In Italië was hij een groot succes, maar bij Borussia Dortmund dreigt Ciro Immobile te mislukken. Liverpool zou de 25-jarige spits uit zijn lijden willen verlossen. De Engelsen zouden de afgelopen zomer ook al een poging hebben gewaagd om Immobile naar Liverpool te halen, maar de goaltjesdief koos er toen voor om Torino te verruilen voor Borussia Dortmund.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner