20.02.2015 14:57

Booy: "Wij kunnen het iedereen lastig maken"

Foeke Booy (l.) en John van den Brom coachen hun elftallen tijdens AZ - Go Ahead Eagles. (06-12-2014)
Foeke Booy (l.) en John van den Brom coachen hun elftallen tijdens AZ - Go Ahead Eagles. (06-12-2014)

Go Ahead Eagles speelde twee goede wedstrijden tegen Ajax en PEC Zwolle en begint daarom zaterdag vol vertrouwen aan het thuisduel met AZ. De Eagles treffen daarmee opnieuw een ploeg uit de top vijf van de Eredivisie.

Vrijdagmiddag blikte trainer Foeke Booy vooruit op de wedstrijd tegen de ploeg uit Alkmaar. "We moeten niet alleen naar AZ kijken, we moeten vooral naar onszelf kijken. Wij hebben in de laatste twee wedstrijden getoond dat we het iedereen lastig kunnen maken, zowel uit als thuis", zo staat geschreven op de website van de club. "We hebben een Go Ahead gezien dat met risico naar voren durft te spelen en niet veel weg geeft", aldus Booy.

"We hebben na de winterstop al drie keer de nul gehouden, maar creëren ook weer volop kansen. Ook tegen de nummer twee, ook tegen de nummer vijf. Dit is de manier om lijfsbehoud te bewerkstelligen. We hebben de basis gelegd, nu is het zaak het met elkaar te verzilveren", zo besluit Booy zijn relaas.

Go Ahead staat na de zege op aartsrivaal PEC op de vijftiende plek. Het gat met nummer zestien, Heracles Almelo, is slechts drie punten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner