20.02.2015 15:26

Van den Brom kan weer beschikken over Elm

Viktor Elm maakt zaterdag deel uit van de wedstrijdselectie van AZ voor het uitduel bij Go Ahead Eagles. De Zweedse middenvelder is hersteld van een bovenbeenblessure, meldde AZ-coach John van den Brom vrijdag. Elm blesseerde zich op 1 februari in het duel met Heracles Almelo.

De wedstrijd in Deventer komt nog te vroeg voor aanvaller Aron Jóhannsson. De Amerikaan kampt met de naweeën van een enkelblessure, twee weken geleden opgelopen tegen Ajax. Daarin was hij verantwoordelijk voor de enige treffer. De Paraguayaanse middenvelder Celso Ortiz ontbreekt voor langere tijd vanwege een armbreuk.

Eagles-trainer Foeke Booy beschikt over een vrijwel fitte selectie waarbij de komende week Mawouna Amevor en Lesly de Sa na blessures weer aansluiten. Alleen Robin van der Meer (gebroken middenvoetsbeentje) is er nog voor langere tijd uit. 

Het duel tussen de nummers vier (AZ) en vijftien (Go Ahead) begint zaterdagavond om kwart voor acht. In Deventer hoopt de Alkmaarse ploeg de thuisnederlaag tegen PSV (2-4) van een week eerder weg te kunnen spoelen. Eerder dit seizoen, begin december, was AZ in Alkmaar met 2-0 te sterk voor het elftal uit Deventer.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner