20.02.2015 15:49

Van de Looi mist nodige verdedigers in derby

Vanaf de zijlijn kijkt trainer Erwin van de Looi toe hoe zijn FC Groningen het doet tegen sc Heerenveen. (07-12-2014)
Vanaf de zijlijn kijkt trainer Erwin van de Looi toe hoe zijn FC Groningen het doet tegen sc Heerenveen. (07-12-2014)

Zondag staat de derby tussen sc Heerenveen en FC Groningen in Friesland op het programma. Groningen-trainer Erwin van de Looi mist in die wedstrijd de nodige spelers, vooral achterin, en zal dus flink moeten puzzelen.

In de Derby van het Noorden kan Van de Looi in ieder geval geen beroep doen op Tom Hiariej, Hilal Ben Moussa, Nick Bakker, Jarchinio Antonia en Johan Kappelhof. De eerste vier zijn geblesseerd en Kappelhof mist het duel tegen Heerenveen vanwege familieomstandigheden. Er staan echter ook vraagtekens achter de inzetbaarheid van Yoëll van Nieff, Lorenzo Burnet en Martijn van der Laan, zo bevestigde Van de Looi vrijdag. "Daardoor zitten we niet erg ruim in de verdedigers, maar we hebben ideeën genoeg", klonk de trainer positief. Hij ziet aanvoerder Maikel Kieftenbeld wel terugkeren van een schorsing.

Vrijdag liet Van de Looi weten vooral erg veel zin te hebben in het treffen met sc Heerenveen: "We hebben spelers nodig die volle bak kunnen gaan en proberen veel drive te brengen met een prachtige wedstrijd in het vooruitzicht. Het is de noordelijke derby en dat behoeft geen nadere toelichting. Je merkt dat het bij de supporters extra leeft en dat doet het bij de spelers ook. We spelen voor een vol Abe Lenstra Stadion en vooral met een uitverkocht uitvak met 1200 fans. Dat is prachtig en we kijken er dan ook al de hele week naar uit."

FC Groningen begint aan de Derby van het Noorden als de nummer elf van de ranglijst. Mocht het winnen in Friesland, dan verkleint de ploeg de achterstand op sc Heerenveen, de nummer zes, tot slechts twee punten. De verschillen in de middenmoot zijn klein.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner