20.02.2015 20:33

PSV Eindhoven zonder Arias tegen Dordrecht

PSV moet het zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht stellen zonder Santiago Arias. De Colombiaanse rechtsback heeft een voetblessure overgehouden aan de verloren Europese confrontatie donderdag met Zenit Sint-Petersburg (0-1). Bij een MRI-scan kwam weliswaar geen breuk aan het licht, maar wel een verrekking van de voetbanden. Volgens de medische staf van PSV wordt de inzetbaarheid van Arias 'van dag tot dag' bekeken.

De confrontatie met Dordrecht, de hekkensluiter van de Eredivisie, komt in elk geval te vroeg voor de aanvallend ingestelde back. Trainer Phillip Cocu kiest waarschijnlijk voor Joshua Brenet als vervanger van Arias. De Colombiaan raakte tegen Zenit al in de eerste helft geblesseerd, maar hield het nog tot een kwartier voor tijd vol. Toen werd hij afgelost door Brenet. Op krukken meldde de rechtsback zich vrijdag weer in Eindhoven.

Cocu mist naast Arias ook de al langer geblesseerden Stijn Schaars en Florian Jozefzoon. "De absolute wil om te winnen moet ook tegen Dordrecht aanwezig zijn, want we krijgen het niet cadeau", zei de trainer, die met zijn elftal een voorsprong van twaalf punten op Ajax verdedigt. Volgende week zondag, drie dagen na de return in de Europa League tegen Zenit, komen de Amsterdammers op bezoek.

Bij Dordt, dat donderdag afscheid nam van trainer Ernie Brandts, ontbreken Giovanni Korte en Funso Ojo en de geschorste verdedigers Josimar Lima en Marvin Peersman. Gérard de Nooijer heeft van de KNVB dispensatie gekregen om een maand als interim-hoofdtrainer te werken. "De komende maanden moeten we met z'n allen alles doen wat in ons vermogen ligt om erin te blijven", zei de oud-prof.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner