21.02.2015 14:38

Groot contrast PSV: "Alsof het een finale is"

Jeffrey Bruma en Adam Maher vieren de overwinning van PSV op Go Ahead Eagles in de Eredivisie. (20-12-14)
Jeffrey Bruma en Adam Maher vieren de overwinning van PSV op Go Ahead Eagles in de Eredivisie. (20-12-14)

Hoe groot kan het contrast zijn? PSV speelde donderdag in de Europa League tegen de miljoenenformatie van Zenit St. Petersburg (0-1) en zondag komt Eredivisie-hekkensluiter FC Dordrecht op bezoek. Daarom waakt verdediger Jeffrey Bruma voor onderschatting. 

Na het duel met FC Dordrecht reist PSV af naar Rusland voor de return met Zenit. "Drie dagen daarna spelen we tegen Ajax, maar daar kan je op dat moment niet aan denken. Ook tegen FC Dordrecht moeten we ons opladen alsof het een finale is en daarna denken we pas aan Zenit. Wij hadden gewoon kunnen winnen als we de kansen wel afmaken. Ze gaven mogelijkheden weg en dat kan in Rusland ook gebeuren", zegt Bruma in het Brabants Dagblad.

Gezien de mogelijkheden had PSV inderdaad kunnen winnen. "Dit is een maatstaf als je de ambitie hebt om in de Champions League te spelen", vervolgt de verdediger. De Eindhovenaren lijken zich op te mogen maken voor deelname aan de Champions League, want de nummer één van de competitie heeft een voorsprong van twaalf punten op naaste belager Ajax. 
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner