22.02.2015 08:07

Van den Brom zet jongeling op zijn plaats

Zo volwassen als AZ speelde bij Go Ahead Eagles, zo onvolwassen vond trainer John van den Brom het gedrag van Thom Haye. De jonge middenvelder maakte veel misbaar toen hij tien minuten na rust werd gewisseld.

"Waardeloos", zo noemde Van den Brom de reactie van Haye, die in de dug-out met wat kledingstukken smeet. "Ik ben vroeger ook vaak gewisseld en je mag best boos zijn, dat hoort er allemaal bij, maar je kunt je niet zo gedragen. Dat heeft Thom ten overstaan van de hele groep ook te horen gekregen. We zijn met een teamproces bezig, daar hoort zulk gedrag niet bij."

Uitgerekend invaller Dabney dos Santos, die Haye kwam aflossen, leidde enkele later de beslissende tweede treffer van Robert Mühren in (0-2). "Leuk dat het op zo'n manier uitpakt", zei Van den Brom, die met AZ is opgeklommen naar de derde plaats van de Eredivisie.

"We hebben hier heel volwassen gespeeld. Buiten de spelhervattingen van Go Ahead zijn we geen moment in de problemen gekomen. Zelf hebben we op de juiste momenten gescoord. Dit was een verdiende overwinning in een lastige uitwedstrijd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner