22.02.2015 16:23

PSV Eindhoven loopt verder uit op Ajax

Het kampioenschap is binnen handbereik voor PSV Eindhoven. De Eindhovenaren wonnen in een matig duel met 3-0 van FC Dordrecht, terwijl Ajax punten liet liggen op bezoek bij Willem II (1-1). Het gat naar de nummer twee is nu veertien punten.

Al na vier minuten spelen had PSV Eindhoven een voorsprong te pakken. Jeffry Fortes schoot een voorzet van Jetro Willems achter zijn eigen doelman. Vervolgens kwam de wedstrijd niet echt los. PSV vond het allemaal wel prima, terwijl FC Dordrecht gewoonweg niet aan voetballen toekwam. Na ruim een half uur spelen kwam Dordrecht bovendien goed weg.

Memphis Depay werd gelanceerd door Luuk de Jong. De aanvaller van PSV werd vervolgens gevloerd door doelman Filip Kurto. PSV moest een strafschop krijgen en de sluitpost een rode kaart. Scheidsrechter Pieter Vink floot echter voor buitenspel. Een flinke blunder van de leidsman. In de slotfase van de eerste helft kreeg Georginio Wijnaldum nog een mogelijkheid, maar de middenvelder zag zijn poging gestopt worden door Kurto.

Dordrecht kwam goed uit de kleedkamer. De bezoekers kregen direct na rust twee grote mogelijkheden. Sean Klaiber zag zijn poging voorlangs gaan, terwijl Matthew Steenvoorden met een kopbal de paal raakte. Even later kreeg Dordrecht de deksel op de neus. PSV kreeg een strafschop na een handsbal van Ilias Haddad. De Jong wist dit buitenkansje te verzilveren: 2-0. Twee minuten later leek Dordrecht tot scoren te komen. Klaiber nam een afgeslagen bal ineens op de volley. Via de onderkant van de lat stuitte de bal weer het veld in. De bal was over de lijn, maar het voorval ontging scheidsrechter Vink.

Twintig minuten voor tijd was de wedstrijd gespeeld. Jeffrey Bruma wist uit een klutssituatie de 3-0 te scoren. In de slotfase werden er amper nog kansen gecreëerd, waardoor het bij 3-0 bleef in Eindhoven. PSV komt dankzij de overwinning op Dordrecht op 64 punten te staan. Dordrecht heeft nog altijd twaalf punten. PSV neemt het midweeks op tegen Zenit St. Petersburg en speelt komend weekend de topper tegen Ajax. Dordrecht speelt komend weekend tegen Go Ahead Eagles.

Door: Jurre Hermans