22.02.2015 16:30

Willem II en Ajax spelen gelijk in Tilburg

Duels tussen Willem II en Ajax zijn in de regel goed voor veel goals, maar de wedstrijd van zondagmiddag was daarop een uitzondering. Beide teams lieten niet al te best voetbal zien en daar was de uitslag dan ook naar: 1-1. Al had Willem II in de slotfase wellicht recht gehad op meer.

Jurgen Streppel gaf vooraf al aan dat zijn ploeg zoals altijd met aanvallende intenties zou spelen en dat werd al na een paar minuten duidelijk. Jerson Cabral kreeg tot twee keer toe de mogelijkheid om op te stomen op de rechterflank en een voorzet af te leveren, maar dat leverde niets op. Even later was Ajax aan de andere kant wel dichtbij een goal: El Ghazi kreeg de bal van Van Rhijn en raakte de paal, de rebound van Schöne ging hopeloos naast.

Ajax kreeg meer kansen via onder ander El Ghazi en Schöne, maar die kansen kwamen meer tot stand met geluk dan via goede aanvallen. In de afronding waren de Ajacieden echter minder gelukkig, waardoor Willem II in de wedstrijd bleef. Vlak voor rust had Ajax dan eindelijk wel een goede aanval in huis: Bazoer en Schöne speelden de bal snel over, waarna laatstgenoemde Milik prima in stelling bracht. Net als afgelopen donderdag faalde de spits niet, via een Tilburgs been schoot hij de 0-1 binnen.

Net na rust liet ook Willem II iets fraais zien: invaller Terell Ondaan had een prachtige omhaal in huis, maar zag zijn inzet net naast het doel van Cillessen gaan. De thuisploeg kreeg al snel meer kansen en de gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven, al kwam ook bij deze goal behoorlijk wat geluk kijken. Op onverklaarbare wijze legde Nick Viergever de bal in het vijfmetergebied panklaar voor Ali Messaoud, die hem vriendelijk bedankte en de 1-1 tegen de touwen schoot.

Daarna zakte het niveau aan beide kanten weer behoorlijk in. De onmacht bij Ajax was zichtbaar: de laatste pass kwam steeds niet aan of de bal werd slordig ingeleverd op het middenveld. Het leidde tot frustraties en gele kaarten voor El Ghazi, Klaassen, Viergever en Milik. In het laatste kwartier mocht Zivkovic nog proberen om de drie punten te redden voor de Amsterdammers, maar dat was een kansloze missie. Eén minuut voor tijd had Armenteros zelfs nog de 2-1 moeten maken, na een perfecte voorzet van Ondaan. De spits joeg de bal echter gehaast naast het doel. Daarmee eindigde de wedstrijd voor Willem II in een meer dan verdiend gelijkspel.

Willem II blijft door het gelijkspel knap in het linkerrijtje staan en kan zelfs nog naar boven kijken richting de zevende en achtste plaats. Mocht Ajax nog titelaspiraties gehad hebben, dan kunnen die nu definitief de prullenbak in: het gat met PSV is opgelopen tot veertien punten.

Door: Jessica Westdijk