22.02.2015 19:32

Van de Looi: "Effectiviteit gaf de doorslag"

FC Groningen-trainer Erwin van de Looi staat de pers te woord na de wedstrijd tegen Vitesse. (14-12-2014)
FC Groningen-trainer Erwin van de Looi staat de pers te woord na de wedstrijd tegen Vitesse. (14-12-2014)

FC Groningen begon de voetbalzondag slecht. Tegen sc Heerenveen werd er met 3-1 verloren. Erwin van de Looi was echter wel tevreden met de instelling waarmee zijn FC Groningen de wedstrijd benaderde.

"We kwamen hier naartoe om te winnen en dat hebben we vanaf de eerste minuut uitgestraald. Ons plan pakte goed uit, we kwamen goed in ons spel en waren in de eerste minuut de bovenliggende partij. In voetbal gaat het echter om goals maken, effectief zijn en toeslaan op de beslissende momenten", beseft de trainer zich echter. 

"In de rust hadden we nog steeds het gevoel dat hier wat te halen viel en we maakten ook vrij snel de goal, na een ingooi van Desevio Payne en Michael de Leeuw die op de goede plek stond. Vanaf dat moment moet je extra alert zijn bij momenten dat sc Heerenveen kan toeslaan", gaat Van de Looi verder op de afsluitende persconferentie. "En na een corner waaruit zij scoorden, liepen wij weer achter de feiten aan."

"Daarna hebben we extra risico genomen en ver vooruit gaan spelen. We gaven ruimtes weg en kwamen ook een paar keer goed weg, maar we hebben tot het allerlaatst geprobeerd bij te komen. De effectiviteit heeft vandaag de doorslag gegeven. Dat is jammer en vervelend. Dit is een wedstrijd waar je flink chagrijnig van kan worden. Volgende week gaan we verder om de boel maar weer om te draaien en weer eens te gaan winnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner