22.02.2015 22:25

Thern: "Wij hebben drie punten en zij nul"

Mimoun Mahi (r.) schiet er tijdens sc Heerenveen - FC Groningen vandoor. Simon Thern moet de achtervolging inzetten. (22-02-2015)
Mimoun Mahi (r.) schiet er tijdens sc Heerenveen - FC Groningen vandoor. Simon Thern moet de achtervolging inzetten. (22-02-2015)

Simon Thern was zondagmiddag erg belangrijk in de Derby van het Noorden tussen sc Heerenveen en FC Groningen. Met een goal en een assist droeg hij bij aan de 3-1 overwinning van de Friezen. Thern was blij met zijn aandeel.

"Het was een behoorlijk goed doelpunt", vertelt de middenvelder aan de NOS. "Hopelijk kan ik er nog meer maken. Ik raakte de bal goed na een mooie combinatie met Pelle van Amersfoort en kon hem goed in de hoek plaatsen."

De 3-1 overwinning geeft de wedstrijd niet helemaal juist weer, want sc Heerenveen had het moeilijk met FC Groningen. "Met name in de tweede helft, vanaf de 65ste minuut tot het einde, zetten ze ons flink onder druk. Zeker toen Marten de Roon van het veld af werd gestuurd hadden we het moeilijk, maar we konden ons staande houden en hebben drie punten gepakt." 

"Over de hele wedstrijd genomen hebben ze niet veel echte kansen gecreëerd. Sommige spelers presteerden individueel erg goed, zoals Mahi, maar echte kansen hebben ze niet gehad. Misschien hebben we geluk gehad, maar wij hebben drie punten en zij nul."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner