23.02.2015 11:53

'De Kromme' heeft medelijden met Excelsior

Tom van Weert schreeuwt het uit na het maken van de 0-1 in De Kuip. Daarmee zet hij Excelsior op voorsprong tijdens de Rotterdamse derby. (22-02-2015)
Tom van Weert schreeuwt het uit na het maken van de 0-1 in De Kuip. Daarmee zet hij Excelsior op voorsprong tijdens de Rotterdamse derby. (22-02-2015)

Feyenoord kwam afgelopen weekend goed weg in het thuisduel met Excelsior (3-2). De Rotterdammers keken tegen een 2-0 achterstand aan, maar wisten tot te winnen. Willem van Hanegem werd er niet vrolijk van.

"Als ik Feyenoord dan gisteren tegen Excelsior zie spelen... Daar word ik niet vrolijk van", zegt de oud-speler van Feyenoord in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Ajax bakt er ook niet veel van, maar toch gaat dit Feyenoord geen tweede meer worden. Dat kan ik me niet voorstellen. Laat niemand nou zeggen dat het wel heel zwaar was voor de spelers om twee wedstrijden in vier dagen te voetballen. Wat een onzin!"

"Als het iets is wat je goed kan en dat je geweldig vindt om te doen, én waar ook nog eens vorstelijk voor wordt betaald, word je daar toch niet moe van? Kijk eens wat andere mensen moeten doen, die moeten elke dag om zes uur op om naar hun werk te gaan. Zij zouden dolgraag met die gasten willen ruilen, dat weet ik zeker", vervolgt Van Hanegem. "Ik vond het heel sneu voor Excelsior. Dat had niet verdiend om te verliezen in De Kuip. Ze hadden de pech dat ze een penalty tegen kregen en ook nog met tien man verder moesten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner