23.02.2015 14:15

FC Groningen verlengt met kind van de club

Tom Hiariej valt geblesseerd uit in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. (20-12-2014)
Tom Hiariej valt geblesseerd uit in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. (20-12-2014)

Tom Hiariej plakt nog maar wat extra jaren aan zijn voetbalcarrière bij FC Groningen. De middenvelder, die al in 2007 zijn debuut maakte in de eerste selectie, heeft zijn aflopende verbintenis in Noord-Nederland met twee jaar verlengd.

Dit meldt FC Groningen maandag op de clubwebsite. Hiariej kwam op zijn tiende in de jeugdopleiding van de Eredivisionist terecht en heeft inmiddels bijna 150 wedstrijden in de Eredivisie gespeeld. "Ik kom hier uit de buurt en ken de club door en door. Ik voel me hier thuis en vind het een fijne gedachte dat ik nog minimaal twee jaar bij FC Groningen mag en kan voetballen."

Ook FC Groningen is blij met de verlenging: "Tom is met name onder het bewind van hoofdtrainer Erwin van de Looi volledig tot wasdom gekomen en heeft zich tot een meer dan volwaardige Eredivisiespeler ontwikkeld. Het feit dat Tom zowel op het middenveld als in de verdediging uitstekend uit de voeten kan, maakt hem tot een zeer waardevolle selectiespeler", vertelt manager technische zaken Peter Jeltema.

Hiariej kwam dit seizoen, mede door blessureleed, nog maar tot negentien wedstrijden in het eerste elftal van FC Groningen. De middenvelder staat momenteel aan de kant nadat hij voor de winterstop zijn arm brak.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner