24.02.2015 09:54

Amrabat waarschuwde broertje voor Fledderus

FC Utrecht speler Sofyan Amrabat (r.) in duel met Heracles Almelo speler Mark Jan Fledderus (l.). (21-02-2015)
FC Utrecht speler Sofyan Amrabat (r.) in duel met Heracles Almelo speler Mark Jan Fledderus (l.). (21-02-2015)

Sofyan Amrabat maakte afgelopen weekend zijn basisdebuut namens FC Utrecht tegen Heracles Almelo. Broer Nordin Amrabat heeft met trots zitten kijken en gaf zijn broertje nog een aantal tips.

"Ik heb voor mijn tv in Spanje zitten meevoetballen", vertelt de oudste Amrabat aan De Telegraaf. "Voor de wedstrijd tegen Heracles Almelo heb ik hem gewaarschuwd voor de streken van Mark-Jan Fledderus. Ik wist dat hij Souf af en toe een tikkie zou geven en veel tegen hem zou praten. Daar heeft hij zich goed en knap tegen gewapend."

"Hij begon een beetje onwennig, maar dat was door het kunstgras en het compacte spel van Heracles ook wel logisch. Daarna heeft hij vanuit zijn taak gespeeld. In de 75e minuut verscheen er een statistiek dat 88 procent van zijn passes aankwam en dat was gewoon goed. Als er meer ruimte was geweest, had Souf zich met zijn steekballen en crosspasses kunnen onderscheiden. Maar dat komt nog wel. Ik ben nu al trots op hem. Vanaf zijn tiende heeft hij bij FC Utrecht alle jeugdelftallen doorlopen. Hij zag elk jaar spelers afvallen, maar schopte het zelf tot het eerste."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner