02.03.2015 10:18

Update: Rutten en Feyenoord niet verder

Fred Rutten heeft aangegeven dat hij zijn aflopende contract bij Feyenoord niet gaat verlengen. Hier zit de trainer op de bank tijdens FC Utrecht - Feyenoord. (01-03-2015).
Fred Rutten heeft aangegeven dat hij zijn aflopende contract bij Feyenoord niet gaat verlengen. Hier zit de trainer op de bank tijdens FC Utrecht - Feyenoord. (01-03-2015).

De clubleiding van Feyenoord en trainer Fred Rutten bleven ook na de 0-0 tegen FC Utrecht zwijgen over de breuk die op handen lijkt tussen club en coach. "Vóór de volgende wedstrijd komt er duidelijkheid", beloofde Rutten in Utrecht. "Hoe? Via een persbericht of een persconferentie? Dat is niet aan mij", vervolgde de coach. "Daar beslist de club over."

De spelersgroep dringt bij monde van Karim El Ahmadi aan op duidelijkheid. En liefst zo snel mogelijk. "We lezen van alles, maar van de club noch van de trainer hebben we iets gehoord. Dat is best vervelend."

De geroutineerde middenvelder zou het liefst willen dat Feyenoord en trainer samen verder gaan. "Ik denk dat Rutten een prima trainer is voor deze club. Met de chemie tussen coach en spelers is niets mis. Ik denk dat vrijwel de gehele spelersgroep daar zo over denkt."

Update: 02-03-2015 10:18:

Feyenoord en Fred Rutten zetten na dit seizoen een punt achter de samenwerking. Dit heeft de club maandagochtend bekend gemaakt. De trainer wilde niet verder bij de huidige nummer vier in de Eredivisie.

Rutten nam dit besluit al op 12 februari, maar de club wilde dit graag stilhouden. Dit omdat Feyenoord nog een aantal belangrijke wedstrijden moest afwerken, waaronder het duel met AS Roma in de Europa League. 

"Onze ambities verschillen niet veel van elkaar, maar als het gaat om de mogelijkheden om de definitieve stap richting de top te zetten, dan komt mijn visie in vergelijking met die van de club niet overeen hoe kan worden voldaan aan het hoge verwachtingspatroon dat nu eenmaal bij Feyenoord heerst", stelt Rutten op de clubwebsite.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner