01.03.2015 19:12

Alberg voetbalde met ADO tegen twaalf man

Albert Rusnák (l.) wordt tijdens FC Groningen - ADO Den Haag toegesproken door scheidsrechter Jeroen Manschot (m.). Aaron Meijers luistert aandachtig mee. (01-03-2015)

Op de valreep speelde ADO Den Haag zondagmiddag gelijk tegen FC Groningen. In de 95e minuut maakte Xander Houtkoop er via een intikker 1-1 van. Roland Alberg kende echter een moeilijke wedstrijd en had ook problemen met de scheidsrechter.

"Ik ben blij met een puntje, aangezien we vandaag tegen twaalf man speelden", zijn de duidelijke woorden van Alberg richting scheidsrechter Jeroen Manschot. De leidsman gaf FC Groningen twee penalty's, waarvan er eentje benut werd. "Daar wil ik het ook bij houden", bleef Alberg daarna wel koel.

"Het was twee keer geen penalty. Hij geeft ze wel. Wij hebben negentig minuten voorwaarts gespeeld en verdiend een gelijkspel gepakt. Dat gaan we lekker vieren", laat de aanvaller van ADO Den Haag zich niet ontvallen tegenover FOX Sports. De uitspraken van Alberg zullen mogelijk nog een staartje krijgen, want de KNVB reageert vaak streng op kritiek op scheidsrechters in de media.