01.03.2015 19:45

Schöne vindt die zwabberballen wel lekker

Lasse Schöne was zondag blij dat hij weer eens belangrijk kon zijn voor Ajax. Hij schonk zijn ploeg in het gewonnen uitduel met PSV (1-3) een bevrijdende treffer (1-2). "Gelukkig heb ik weer eens een bijdrage kunnen leveren", zei hij.

"Ik vind die ballen van Nike wel lekker", zei hij. "Die zwabbert. Ik dacht dat mijn eerste vrije trap er al in ging, maar helaas stond de lat in de weg. Bij de tweede was het wel raak, al had ik geluk dat Locadia een beetje meehielp.''

Schöne kwam pas in het veld nadat Arkadiusz Milik geblesseerd raakte. "Natuurlijk wil ik graag in de basis spelen. Maar ik heb de laatste weken laten zien dat ik geen echte spits ben. Daarvoor heb ik een paar slechte wedstrijden gespeeld. Dan kan het gebeuren dat de trainer voor iemand anders kiest."

Het doelpunt van de Deen kwam op het juiste moment voor Ajax. De Amsterdammers zaten de hele wedstrijd niet lekker in het vel tegen PSV en liepen steeds verder achteruit. Schöne schoot, via het hoofd van Jurgen Locadia, de 1-2 tegen de touwen.

Voetbal.com/ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner