04.03.2015 16:42

Van Geel ziet geen heil in voetbalpiramide

technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord trapt een ballletje op trainingskamp. (10-01-2015)
technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord trapt een ballletje op trainingskamp. (10-01-2015)

De beloften van Ajax en PSV Eindhoven zijn al bijna twee jaar actief in de Jupiler League, maar Jong Feyenoord/Excelsior zal voorlopig niet instromen in de voetbalpiramide. Technisch directeur Martin van Geel is van mening dat de kosten te hoog zijn.

"Vanaf 2016 moet een club een volledige selectie op de been brengen", aldus Van Geel tegenover De Telegraaf. "Wij hebben minder contractspelers dan de andere topclubs in de Eredivisie. We moeten een aparte technische en medische staf optuigen en ook de accommodatie ervoor inrichten. Bij de weerstand van de tegenstanders uit de Topklasse plaatsen we onze vraagtekens."

"Ik zie wedstrijden met slechts driehonderd man publiek. Die ga je in de tweede divisie ook krijgen", aldus Van Geel, die ook de speeldata als een hekelpunt ziet. De technische staf kan de beloften dan niet in actie zien. "Dat lukt niet als het beloftenteam op dezelfde tijd speelt als het eerste elftal. De beste spelers zitten dan op de bank bij het eerste en spelen weer niet bij de beloften."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner