05.03.2015 11:37

Van Hintum blijft geloven in 'Vitesse-flop'

Vitesse speler Abiola Dauda heeft 2-0 gescoord tegen Go Ahead Eagles. (29-11-2014)
Vitesse speler Abiola Dauda heeft 2-0 gescoord tegen Go Ahead Eagles. (29-11-2014)

Vitesse nam afgelopen zomer Abiola Dauda over van Crvena Zvezda. De 27-jarige Nigeriaanse Zweed werd gehaald voor de spitspositie, maar zit vooral op de bank. Hoofd scouting Marc van Hintum ziet het nog altijd zitten in Dauda.

Vitesse-trainer Peter Bosz gaf Dauda dit seizoen elf keer een basisplaats. De aanvaller scoorde dit seizoen zes doelpunten in zestien competitiewedstrijden. Dat was voor Bosz niet genoeg, waardoor Dauda nu amper nog op speeltijd hoeft rekenen. Van Hintum blijft echter geloven in de kwaliteiten van de aanvaller. "Dauda heeft zeker de kwaliteiten om te slagen in de Eredivisie", vertelt Van Hintum aan Voetbal International.

"De trainer zet hem op de bank, dat klopt. Dat is zijn keuze. Wij hebben Dauda gehaald omdat we denken dat hij binnen het systeem van Vitesse rendeert. Dat geloof ik nog steeds. Alleen wordt er van een spits wel extreem veel gevraagd in onze speelstijl. Denk aan druk zetten, meevoetballen, constant aanspeelbaar zijn en het maken van doelpunten. Als spits heb je tijd nodig. Ik geloof nog wel in Dauda." 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner