06.03.2015 19:15

Van der Velden: "We zijn verplicht te winnen"

Nick van der Velden wil zich zondagmiddag met FC Groningen sportief revancheren voor de resultaten van de laatste weken. De Groningers speelden in de laatste vijf wedstrijden drie keer gelijk en verloren twee keer.

"Het begint bij strijd tonen en dat proberen om te zetten in mooi voetbal en doelpunten. De elfde plaats op de ranglijst vind ik FC Groningen onwaardig", vertelt de aanvaller van FC Groningen op de clubwebsite. "Wij horen enkele plekken hoger te staan, dat weet iedereen en daar werken we hard voor. Als profvoetballer moet je het maximale van jezelf eisen, dat moet ik ook. Het wordt wel weer eens tijd dat ik er een doelpuntje in prik."

Van der Velden mocht vorige week in het duel met ADO Den Haag (1-1) weer eens in de basis starten. Hij kon niet verhelpen dat de Groningers een teleurstellende wedstrijd speelden: "Ook wij willen graag winnen en attractief voetbal spelen. Winnen is van die twee denk ik op dit moment nog iets belangrijker, maar we werken keihard om de combinatie van mooi voetbal en winnen mogelijk te maken. We zitten op dit moment niet in een schwung en daar willen we graag in komen. Zo'n 'flow' kan zomaar al ontstaan na een gewonnen wedstrijd. We willen de ommekeer bewerkstelligen en ik heb er alle vertrouwen in."

Tegen FC Dordrecht, dat zondag op bezoek komt in de Euroborg, moet de ommekeer volgens Van der Velden plaatsvinden. "We hebben nog negen wedstrijden te spelen en ik merk binnen de ploeg dat iedereen ervoor wil knokken en wil winnen. We willen aansluiting houden bij de plekken, die recht geven op deelname aan de play-offs. Tegen FC Dordrecht zijn we verplicht te winnen en dan houden we die aansluiting. Als we volhouden wat we de laatste wedstrijden deden, dan is de kans groot dat het nu wel een keer onze kant op valt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner