07.03.2015 22:11

Genk met één been in play-offs om landstitel

KRC Genk heeft zaterdag een belangrijke zege geboekt in de strijd om plaatsing voor de play-offs om de landstitel. De ploeg van Alex McLeish won op eigen veld met 2-1 van Zulte Waregem. Genk klom daardoor naar de zesde plaats van de ranglijst, met nog één speelronde te gaan in de reguliere competitie.

Sergej Milinkovic-Savic zette Genk na een klein kwartier spelen op 1-0. Na ruim een half uur verdubbelde Siebe Schrijvers de marge. Jonathan Benteke deed vlak na rust nog wel iets terug. Kara Mbodji herstelde vlak voor tijd de marge op twee: 3-1. Karim Rossi bracht Zulte in blessuretijd opnieuw terug in de wedstrijd, maar Genk liet de zege niet meer glippen. Marco Bizot en Sandy Walsh bleven op de bank bij Genk.

Genk heeft 49 punten na 29 wedstrijden, drie meer dan Charleroi. De Walen gingen met 1-0 onderuit bij koploper Club Brugge. Tom De Sutter maakte na negen minuten het enige doelpunt op aangeven van Lior Refaelov. De Israëliër liet daardoor zijn tiende assist van dit seizoen noteren. Charleroi eindigde het duel met tien man, doordat Damien Marq twee keer geel kreeg. Ruud Vormer en Stefano Denswil speelden de hele wedstrijd bij Brugge.

Brugge, met 58 punten de fiere lijstaanvoerder, was al verzekerd van deelname aan de play-offs. Kortrijk plaatste zich door de overwinning (1-0) op Cercle Brugge ook definitief voor dat extraatje. Ook Standard Luik is verzekerd van een plek bij de eerste zes. Standard verloor weliswaar met 1-0 van KV Mechelen, maar door de nederlaag van Charleroi bleef dat zonder gevolgen.