08.03.2015 10:54

Ajax zwaait Denswil uit voor Excelsior-thuis

Stefano Denswil oogt relaxed als hij is aangesloten bij het trainingskamp van zijn nieuwe werkgever Club Brugge. (06-01-2015)
Stefano Denswil oogt relaxed als hij is aangesloten bij het trainingskamp van zijn nieuwe werkgever Club Brugge. (06-01-2015)

Voor de wedstrijd tegen Excelsior neemt Ajax afscheid van Stefano Denswil. Het jeugdproduct van de club vertrok in januari naar Club Brugge en wordt uitgezwaaid door de ArenA voor de thuiswedstrijd tegen Excelsior, aankomende zondag. 

Dit meldt de club via het officiële Twitterkanaal. Denswil kwam op jonge leeftijd in de jeugdopleiding van Ajax terecht en doorliep vervolgens alle elftallen. Aangekomen bij het eerste elftal bleef een definitieve doorbraak echter uit. Frank de Boer had niet de volle honderd procent vertrouwen in de mandekker, terwijl de concurrentie in het eerste elftal ook moordend was.

Dit seizoen kwam het zelfs zover, dat Ajax haar vertrouwen uitsprak in Niklas Moisander. De Fin beschikt over een aflopend contract in Amsterdam, maar mocht transfervrij vertrekken als hij bleef bij Ajax. Hierdoor belandde Denswil alsnog op het tweede plan, waarna hij transfervrij mocht vertrekken van de club.

Denswil kwam tot 22 wedstrijden in de Eredivisie en speelde ook zes keer in de Champions League voor Ajax. De verdediger speelde bij zijn nieuwe club zes competitiewedstrijden.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner