08.03.2015 19:28

Van de Brom de laakt instelling van zijn AZ

Trainer John van den Brom van AZ moest zondag na de afstraffing door FC Utrecht (6-2) op zijn tong bijten. Zichtbaar geïrriteerd probeerde Van den Brom in nette bewoordingen zijn boosheid te verwoorden.

"Als je met zo'n instelling aan de wedstrijd begint, krijg je dit", bromde de trainer, wiens elftal na zeventien minuten al met 3-0 achter stond. "FC Utrecht speelde goed, laat daar geen misverstand over bestaan, maar wij hebben het hen wel veel te makkelijk gemaakt."

Van den Brom besloot in de rust hard in te grijpen. "Ik ben heel boos geworden. Ik wilde ook een signaal afgeven aan de groep en heb daarom drie spelers gewisseld. Hoopvol dacht ik: wat zij kunnen, kunnen wij misschien ook. Het leek er heel even op, maar na de 4-1 was het helemaal klaar."

Trainer Rob Alflen van Utrecht sprak van een voetbalfeest. "Voor de supporters, maar ook voor ons. Het was genieten op de bank. We hebben wel vaker zo gespeeld, maar dan bleef het gewoon 0-0. Nu viel alles binnen en stonden we heel snel met 3-0 voor."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner