09.03.2015 14:03

Chery: "Hij was kind aan huis bij ons"

FC Groningen speler Tjarron Chery viert de 2-0. (07-03-2015)
FC Groningen speler Tjarron Chery viert de 2-0. (07-03-2015)

Vanwege privéomstandigheden was het afgelopen weekend onzeker of Tjaronn Chery aan de wedstrijd tegen FC Dordrecht kon beginnen. Zijn goede vriend, Ricardo, was overleden. Chery speelde en had een mooi eerbetoon voor zijn vriend.

"Hij was kind aan huis bij ons", aldus Chery tegenover het Algemeen Dagblad. "Mijn moeder beschouwde hem als een soort zoon. Vanaf mijn zesde trok ik met hem op. We zijn samen op vakantie geweest en ineens ben je hem kwijt." Vrijdagochtend kreeg Chery het nieuws te horen dat zijn vriend een auto-ongeluk heeft gehad. Chery had de moeder van Ricardo aan de lijn op weg naar de training. "Ze zei dat Ricardo een auto-ongeluk had gehad en dat hij het niet zou gaan redden. Ik kon en wilde het niet geloven. Ik ging kapot."

De middenvelder belde vervolgens FC Groningen-trainer Erwin van de Looi en vertrok richting het ziekenhuis in Enschede. "Ik geloof dat er zo'n 120 vrienden en familieleden waren om afscheid te nemen van hem. Dat zegt alles over Ricardo. Hij kende heel veel mensen en maakte altijd met iedereen een praatje. Daarom was hij populair en ook zo ontzettend geliefd."

Chery besloot uiteindelijk om aan de wedstrijd tegen Dordrecht te beginnen. "Rico keek elke wedstrijd van me en belde daarna om te vragen hoe het ging. Ik wist daarom dat hij dolgraag had gewild dat ik zou spelen", aldus Chery, die veel steunbetuigingen kreeg na afloop van de wedstrijd. "Mijn trainer en mijn teamgenoten hebben me ook geweldig gesteund. Daar ben ik ontzettend trots op. De supporters schreeuwden mijn naam. Die steun is prachtig."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner