09.03.2015 14:16

Van Hanegem begrijpt niets van laks AZ

Nemanja Gudelj houdt zich even met andere dingen bezig als FC Utrecht voor de vijfde keer scoort tegen AZ in de Eredivisie. (08-03-2015)
Nemanja Gudelj houdt zich even met andere dingen bezig als FC Utrecht voor de vijfde keer scoort tegen AZ in de Eredivisie. (08-03-2015)

AZ Alkmaar liet zich afgelopen weekend verrassen door FC Utrecht. De Alkmaarders stonden op de derde plek, maar zijn voorbijgestreefd door Feyenoord. Willem van Hanegem begrijpt niets van AZ.

"Ik begrijp wel meer dingen niet. Dat bijvoorbeeld AZ na zeventien minuten met 3-0 achter kan komen tegen FC Utrecht", aldus 'De Kromme' in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Sta je derde en heb je het vooruitzicht om je rechtstreeks voor Europees voetbal te plaatsen, en dan speel je zó slap. En het is natuurlijk niet zo dat ze bij voorbaat bang van Utrecht hoefden te zijn. Die ploeg had maar vier wedstrijdjes thuis gewonnen en was ook niet zeker van zijn zaak."   

"AZ heeft het deze competitie bij vlagen heel aardig gedaan en er werd al voorzichtig over de tweede plaats gesproken", vervolgt Van Hanegem zijn verhaal. "Daar zijn de journalisten ook schuld aan. Die zijn er goed in om een ploeg snel op te hemelen en veel aandacht te geven. Vaak kan je erop wachten dat het dan dus misgaat."   

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner