14.03.2015 14:45

Update: Feyenoord praat met opvolgers Rutten

Feyenoord assistent-trainers Jean Paul van Gastel (r.) en Giovanni van Bronckhorst (l.) in gesprek met elkaar. (25-02-2015)
Feyenoord assistent-trainers Jean Paul van Gastel (r.) en Giovanni van Bronckhorst (l.) in gesprek met elkaar. (25-02-2015)

Feyenoord is voornemens om de opvolging van de vertrekkende trainer Fred Rutten in eigen keuken te zoeken. Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst worden veelvuldig genoemd en dat neemt steeds serieuzere vormen aan. Technisch directeur Martin van Geel heeft namelijk een informeel gesprek gevoerd met het duo.

Volgens het Algemeen Dagblad wilde Van Geel de visie van de huidige assistenten aanhoren. Daarna wil hij met zaakwaarnemer Guido Albers over de salarissen praten. Van een akkoord is dus geen spraken. Er wordt wel alvast gekeken naar wie de eerste man wordt. Met andere woorden: wie krijgt de leidersrol? 

Van Gastel is een belangrijke kandidaat omdat hij ervaring heeft als (jeugd)trainer. Aan de andere kant is Van Bronckhorst een goed boegbeeld. Wanneer dit duidelijk is wil de club kijken naar een derde man. Een zogenaamde 'Hennie Spijkerman-rol'. Foeke Booy ziet die rol wel zitten, maar ook Wim Rijsbergen en Wiljan Vloet zijn beschikbaar voor de Rotterdamse club.

Update: 14-03-2015 14:45:

Feyenoord heeft de gesprekken met Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst geopend. De Rotterdammers wil het duo als vervanger van de vertrekkende Fred Rutten hebben, met een ervaren, derde man ernaast.

Dit bevestigde Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, volgens de NOS aan de zaakwaarnemer van het duo.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner