11.03.2015 10:29

Türüç gaat vertrekken bij Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles-speler Deniz Türüç (m.) snelt door de verdediging van FC Dordrecht. (27-02-2015)
Go Ahead Eagles-speler Deniz Türüç (m.) snelt door de verdediging van FC Dordrecht. (27-02-2015)

Go Ahead Eagles moet na dit seizoen flink wat kwaliteit inleveren. Sterkhouder Deniz Türüç heeft aangeven te vertrekken. Hij heeft nog een contract voor een jaar in Deventer, maar wil graag een stap hogerop.

"Eerst wil ik er alles aan doen Go Ahead in de Eredivisie te houden, maar daarna is het, denk ik, tijd om afscheid te nemen. Dat denkt de club ook. Logisch: als de club nog iets aan me wil verdienen, dan is dit het moment om te gaan. Ik ben ambitieus en toe aan een volgende uitdaging", zegt Türüç tegen Voetbal International.

Trainer Foeke Booy gebruikt Türüç de laatste tijd als buitenspeler, terwijl het middenveld zijn favoriete positie is. Het maakt de speler niets uit. "Als het team mij daar nodig heeft, zal ik er spelen, maar het heeft niet mijn voorkeur. Ik ben een middenvelder die veel aan de bal moet komen. Dan speel ik in mijn kracht en kan ik mijn creativiteit kwijt. Dat gebeurt nu te weinig."

Türüç kan een nieuwe club vinden in Turkije. Er waren en zijn Turkse clubs die interesse in hem hebben. "Het liefst maak ik eerst nog een stap in Nederland. Maar je weet hoe het werkt: als er een echt grote club uit Turkije komt, kun je daar ook moeilijk nee tegen zeggen."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner