11.03.2015 11:28

Sluitpost aast op vertrek bij sc Heerenveen

SC Heerenveen-doelman Kristoffer Nordfeldt gooit de bal uit in het competitieduel met ADO Den Haag. (07-03-2015)
SC Heerenveen-doelman Kristoffer Nordfeldt gooit de bal uit in het competitieduel met ADO Den Haag. (07-03-2015)

Bij sc Heerenveen staat volgende seizoen een andere doelman onder de lat. De huidige eerste keeper Kristoffer Nordfeldt heeft namelijk zijn zinnen gezet op een transfer. Volgens de Zweed willen de Friezen daar ook aan meewerken.

Het contract van Nordfeldt loopt na dit seizoen af, maar dat betekent niet dat hij transfervrij vertrekt uit Friesland. SC Heerenveen heeft namelijk een optie om het contract met een jaar verlengen. Dit moet voor 1 april gebeuren, maar dat gaat zeer waarschijnlijk wel gebeuren. Toch is Nordfeldt bezig aan zijn laatste wedstrijden bij sc Heerenveen.

"Daar houdt volgens mij eigenlijk iedereen binnen de club ook rekening mee. Ik heb straks drieënhalf jaar bij sc Heerenveen gekeept. Nederland is voor mij de juiste keuze geweest, zowel op als buiten het veld. Hier ben ik als keeper en als mens volwassen geworden. Ik heb leren omgaan met tegenslag, ben er mentaal sterker van geworden en nu wil ik de volgende stap zetten. Daar ben ik helemaal klaar voor", zegt Nordfeldt in Voetbal International.

"SC Heerenveen heeft me beloofd dat ze, als er een goede club voor me komt, zullen meewerken aan een transfer. Ze gunnen mij een mooie stap. Italië en Duitsland zijn denk ik wel de competities die bij me passen", aldus de Zweed. "Voor mij telt echter maar één ding en dat is spelen. Bij de club waar ik naartoe ga, wil ik absoluut eerste doelman zijn. Ik voetbal liever een wat lager salaris, dan dat ik bij een grote club met een topcontract op de bank zit. Ik ben heel ambitieus, leg de lat voor mezelf heel hoog. Ik wil naar de top, maar ik moet daarbij ook realistisch en geduldig zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner